Öğrencilerimize Kalite Kültürü Anlatıldı

Öğrencilerimize, kalite kültürünü yaygınlaştırmak ve öğrencilerin kalite süreçlerine katılımını sağlamak amacıyla bölüm danışman öğretim elemanları tarafından öğrencilere eğitim verildi. Sunumlarda, kalite kavramı, kalite güvencesi kültürü, kalite güvence sistemleri, üniversitemiz iç değerlendirme takım ziyaretleri, kalite süreçlerine kimlerin dahil olduğu, MYO iç kalite güvencemizin sağlanması, karar alma süreçleri, öğrenci değerlendirme anketi, bölüm kurulu karar alma süreçleri, PUKÖ döngüsü ve akademik danışmanlık eylem planı toplantıları gibi konular anlatıldı.

Eğitim, 1. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Öğr. Gör. Dr. Cihangir Kasapoğlu , 2. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Yahya Akkaya tarafından yapıldı. Sunumlar sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Sunumlara katılan öğrenciler, kalite kültürüne ilişkin bilgilerini arttırma ve kalite süreçlerine dahil olma fırsatı bulduklarını belirttiler. Sunumları düzenleyen bölüm danışman öğretim elemanları ise öğrencilerin ilgi ve katılımlarından memnun olduklarını ifade ettiler.