Öğrencilerimiz Prof. Dr. Mehmet Toplu'nun Açılış Dersine Katıldı

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Toplu tarafından verilen 'Dijitalleşme Sürecinde Kütüphaneler ve Enformasyon Hizmetleri' başlıklı 2023-2024 Akademik Yılı açılış dersine katıldılar. Bu önemli etkinlik, Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mehmet Toplu, iletişim tarihi çerçevesinde özellikle Marshall McLuhan'ın 'Gutenberg Galaksisi' teorisine odaklandı. McLuhan'ın bu teorisi, matbaanın icadından başlayarak bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimini, küresel bir köye doğru evrildiği bir süreç olarak ele almaktadır. Prof. Dr. Toplu, öğrencilere bu önemli konuyu daha ayrıntılı bir şekilde aktararak, dijitalleşme ve bilgi hizmetlerinin tarihini ve geleceğini anlama fırsatı sundu.

9 Ekim 2023