Final öncesi akademik danışmanlık toplantısı yapıldı (2022-2023 Bahar-1. sınıf)

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2022-2023 bahar dönemi akademik danışmanlık iş planı kapsamında, 1. sınıflara akademik danışmanları  Öğr. Gör. Yahya Akkaya tarafından çevrimiçi olarak 2. akademik toplantı  gerçekleştirildi.  30.05.2023 günü saat 17:30'da birinci sınıf ikinci öğretimlerle yapılan toplantıya 4 öğrenci, 02.06.2023 günü saat 14:30'da birinci sınıf normal öğretimlerle yapılan toplantıya 5 öğrenci katıldı. Söz konusu toplatılarda öğrencilere; Erasmus, Farabi, Mevlâna gibi değişim programlarına yönelik bilgilendirme, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezine, Engelli Öğrenci Birimine Erişim, Bağımlılıkla Mücadele: Uyuşturucu, sigara ve nargile, alkol ve dijital bağımlılıkla mücadele, Ulusal ve Uluslararası Öğrenci Projeleri Bilgilendirmeleri, ÇAP Bilgilendirmeleri, Girişimcilik Konulu Bilgilendirmeler, Mezun Bilgi Sisteminin Aktif Kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda ayrıca  öğrenciler bilişim teknolojileri, bilişim etiği, teknoloji okuryazarlığı, siber zorbalık, internet ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı ve bağımlılıklar (teknoloji bağımlılığı, FoMO, Nomofobi, Netlessfobi, tütün bağımlılığı, kumar bağımlılığı, oyun bağımlılığı, alkol bağımlılığı) konusunda da farkındalık kazanmaları için bütün olarak tüm bağımlılık türleriyle nasıl mücadele edilebileceğine dair bilgilendirildi.