Deprem Okuryazarlığı Konuşuldu

Bartın Meslek Yüksekokulunda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr.  Ufuk Sözcü tarafından “Deprem okuryazarlığı” konulu bir webinar verildi. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe Bartın MYO Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özkan Avcı moderatörlüğünde gerçekleşen webinarda Doç. Dr. Ufuk Sözcü, deprem okuryazarlığının önemini vurgulayarak, “deprem okuryazarlığının kişinin depremin önlenmesi, depreme hazırlık ve müdahale ile deprem sonrası iyileştirme faliyeteri bağlamında doğru kararlar vermesini ve kurallara uymasını sağlayacak bilgi, tutum ve davranışlara sahip olmasıdır” dedi.  Deprem okuryazarlığına yönelik çalışmaların sadece kişi özelinde ya da kurumlar bazında yapılmasının yeterli olmayacağını deprem okuryazarlığının yaygınlaşması için tam katılımlı bir çaba gerektiğini belirten Sözcü, Deprem okuryazarlığının eğitim, saha ve yönetim boyutu olarak farklı disiplinlerin bir arada olmasını gerektir” diye konuştu.

24.03.2023

• 2. Sınıflara Final Öncesi Akademik Danışmanlık Toplantısı Yapıldı

• Staj Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

• Bölüm Kurulu Toplantısı Yapıldı